reede, 27. juuni 2014

Jaanipühad

Meie esimene jaanipäev Uuesaunal.

Sõbrad, kassid ja komspud peale pakitud jõudsime 23nda õhtuks tallu. Kütsime ahju kuumaks, sättisime linnast tagasi toodud puhtad kangad lakke ja asutasime ennast minekule- naabripoiss Ukule külla. Uku elab Kirikukülas, mis on natuke rohkem kui 5km meie juurest. Looklev kruusatee, kus kahel pool laiumas heinamaa, niidud kus kasvamas pisikesed kadakad, põllulilledega kaetud teeservad, mida omakorda ääristamas metsmaasikad, justkui flashback filmist "Kertu".
Uku oli kutsunud endale külla hulgaliselt sõpru ja valmis saanud just jaanilaupäevaks kilesauna, mille mõnusid preilid-prouad nautisid parasjagu kui me jõudsime. Jaanituli- piisavalt pirakas, süüdati meie tulekul, tuleleekide mäng palkidel ning üheskoos olemine hingas kiirustamata ning pakkus sõbralikku kohalolekut. Uued inimesed, energiad ja tutvused.
Pikalt ei jaksanudki olla, ees ootas viiekilomeetrine jalgsimatk tagasi koju.

24ndal vedelesime pärast hommikusööki murul, täitsa niisama. Mängisime Scrabbelit, krõbistasime kõrsikuid, nautisime päikesepaistet ja alles vihmapilvede ähvardusel pugesime tuppa. Tegime pliidi alla tule ja küpsetasime Birgitiga pannkooke. Malmpann on lihtsalt nii raske, et üksi ei olnud võimalik ka parimaid harjutusi tehes kuuma pliidi ääres soovitud tulemust saavutada. Kahekesigi oli tükk tegu, et taigen üle panni valguks.
Kui tumedad pilved olid hajunud, sõitsime Matsalu looduskaitsealale, kus tegime loodusõpperajal väikese jalutuskäigu ja kes ei olnud veel linnuvatalustorni külastanud, need ronisid ka 22 meetri kõrgusele.

Õhtu lähenedes toimetasid Raho ja Birgit lõkke kallal, kus köetakse kuumaks kivid, et neist siis kilesauna keris moodustada. Minu elu esimene kilesaun. Olin koguaeg üsna skeptiline selle naljakana näiva onni suhtes, mis juba nädalaid tiigikaldal ilutseb. Mõtlesin, et ah see on mingi poiste teema ja lähenesin ma sellele üldse esimest korda alles mõned tunnid enne kui oli aeg hakata saunamõnusid nautima. Piilusin noh-nii-ettevaatlikult kile vahelt, et mis värk siis ikkagi selle SAUNAGA on.
Igastahes oli kogemus vägev, tiigisupulused enam kui omal kohal ja juukseid loputasime nõgeseleotisega. Päikeseloojangul süütasime Uuesaunal suure jaanitule, milles oli suures osas Meigo kokku kogutud lõkkematerjal, kuid milllele lisandus talgute ajal veel hulgaliselt põletamiseks sobivat puu- ja oksarisu.
Kuna lõke oli tõesti suur siis pidime seda hommikuni valvama, aega sisutasime kaardimänguga Genetelman. Siimu, ma lõpuks saan aru, mida te Angelis hommikust õhtuni poistega seal laua taga tegite ;)

Kolmapäeval saatsime Birgiti ära ning käisime ise Lihulas poes oma katki läinud tööriistasid vahetamas. Ostsime vajaminevat tarbekaupa, sh.uue kõbla-kobestaja ja muruseemet. Tagasi jõudes toimetas igaüks omale meelepäraste ja vajalike tegevuste juures. Rolf niitis, Raho täiendas oma meisterdatud trooni ja ma tegelesin puuhunnikuga, mis on vaja sügiseks küttematerjaliks ära teha. Riisusin lõkkeplatsilt eelmine kord niidetud heina, sõber niiduk tegi naadi- ja nõgesepoistele siilisoengu ning kordamööda korrastasime lõkkeaseme turvaliseks ning silmale apetiitseks vaadata.

Meil on uudis. Talu kass, lumivalge Mimo toob peagi pojad. Ehk siis lisaks, et meil on hetkel kahepeale viis kassi, on neid peagi kuus (!!!) kuni mitu. Kõik, mis jääb arvust ülespoole viis, on mõeldud loovutamiseks headesse kodudesse.

sõit. meie ja kolm kassi- Kriim, Tõru ja Mia-Brita-Kisakõri-Jonnipunn

Läksime!
Mary Poppins ja sõbrad Uku juurde Kirikukülla

Kertu vol1 



sõbraga jaanipeole


teekond

metsamaasud

Uku juures





24 hommik



Matsalu loodukaitseala

vissimuud



kilesaunas


Happy puppies

tule süütamine




morning




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar